Over Stef Vedder

wie is Stef vedder, de man achter schilder-cursus.nl?

Stef Vedder (1965) is kunstenaar, grafisch vormgever en conceptdenker. Stef is opgeleid tot docent tekenen/handvaardigheid, maar is na de opleiding een andere weg ingeslagen. Na enkele omzwervingen heeft hij zich om laten scholen tot Grafisch Vormgever. Een aantal jaren is Stef Vedder niet met kunst bezig geweest. Een opdracht voor een muurschildering in Zuid-Frankrijk (2004) bracht hem weer aan het schilderen. Stef werkt voornamelijk in opdracht, maar houdt zich ook bezig met vrij werk. Geen opdracht is te gek, hij ziet overal een uitdaging in. Inmiddels heeft hij een aantal grote kunstwerken in de buitenruimte op zijn naam staan.

koeien

Het werk van Stef kan betiteld worden als divers en koeien namen een belangrijke plaats in. Het begon in 2006 met aantal kunststof koeien en een perscontainer omgetoverd tot een kunstobject voor het Amsterdam Arthotel. Zijn koeien zijn inmiddels te bewonderen bij het Amsterdam Arthotel, bij Stork Food Amsterdam (totaal 6 koeien) en Noordhoek Geraspte Kaas in Bodegraven. Zelfs in Florida (USA) heeft iemand een koe van Stef. Daarna volgde een serie schilderijen waarin de koe centraal stond. Uiteindelijk is het thema van zijn schilderijen veranderd evenals de beeldtaal.

stijl

Het werk van Stef Vedder is niet binnen een bepaalde stroming te plaatsen. Zijn inspiratie voor beelden en schilderijen haalt hij uit het dagelijks leven. Duidelijk is dat zijn werk zich steeds meer ontwikkelt naar een eigen stijl. De beeldtaal wordt duidelijker. Stef wil dat de toeschouwer kan zien dat het kunstwerk een stille getuige is van de materialen waarmee het gemaakt is. Dat men kan zien waarmee het gemaakt is.

kunst met ballen

In 2012 heeft Stef een portret gemaakt in Tennisballen. Tennisballen zijn moeilijk te recyclen en in overleg met een recyclebedrijf besloot Stef kunst te maken van gebruikte tennisballen. Na dat portret kreeg Stef opdracht van de gemeente Bunschoten om een kunstwerk te ontwerpen voor de ingang van het dorp. Daar verrijzen binnenkort een aantal rekken (voorlopig 3) waarin de 3 culturele waarden van Bunschoten Spakenburg worden uitgebeeld door middel van tennisballen. De 3 culturele waarden zijn Klederdracht, Het boerenleven en De visserij.

plezier delen

Het beschilderen van kunststof koeien geeft veel plezier en voldoening. Om anderen te laten delen in dit plezier geeft Stef sinds 2010 workshops Beestachtig Schilderen voor (grote) groepen. Het verfsmijten is een workshop die hij aanbiedt sinds 2012. De laatste jaren heeft zich daarin een grote groei voorgedaan. Maar ondanks deze groei blijft Stef nieuwe “eigen” kunstwerken ontwikkelen. Kunstwerken die het plezier waarmee ze gemaakt zijn laten zien. In 2023 gaat Stef voor het eerst in lange tijd weer exposeren.

Meer weten?

Kijk dan op zijn website www.kunstmetballen.nl of kom een keer langs in zijn atelier. Je kan ook altijd even bellen.

Bel +31 33 299 44 44