Ook wij zijn getroffen door de corona-crisis. Het leek erop dat 2020 een fantastisch jaar zou worden. We hadden tot 1 Juni een volle agenda en gaan per 1 Juni verhuizen naar een groter pand. We hadden zelfs al boekingen staan in het najaar en dat is uitzonderlijk voor onze branche. Maar toen kwam Corona en werd onze agenda gevuld met strepen. Van alle geboekte workshops bleef niets meer over. We kunnen voor het eerst een nauwkeurige voorspelling doen over de omzet in April en Mei. Die bedraagt namelijk € 0,00. 

Wat wel hoopgevend is, we zoeken tenslotte altijd naar een lichtpuntje, is dat er van de grote hoeveelheid boekingen vrijwel geen een definitief is geannuleerd. In verband met de onzekere situatie is er ook voor vrijwel geen enkele workshop al een nieuwe datum geboekt maar de meeste mensen hebben aangegeven dat ze de workshop op een later tijdstip alsnog willen doen. En dat is mooi. Ik hoop dat dat ook daadwerkelijk zal gebeuren. Maar daarmee is het gat van 2,5 maanden 0 omzet nog niet opgevuld.

We moeten wat! En als dat zo is begint de creativiteit te bruisen. Zo ook bij ons. We hebben een idee om door deze crisis heen te komen en dat idee is na de crisis een mooie aanvulling op ons aanbod. Komende week gaan we de website aanpassen en een shop toevoegen waarop de mensen pakketten kunnen bestellen, online advies in kunnen schakelen etc. Voor particulieren en bedrijven. Hou dus onze website in de gaten en steun ons als wij online zijn. Dat is voor ons erg belangrijk.

Bijzondere tijden vragen om bijzondere reacties. Daarom heb ik voor het eerst een blog geschreven. Voor iedereen die zich afvraagt hoe het verder moet met de workshops. Echt wij redden het wel, daar ben ik van overtuigd. En voor het Post-coronatijdperk hebben we onze maatregelen al genomen. Onze deelnemers krijgen mondkapjes, schone overalls, blauwe overschoentjes, handschoentjes en veiligheidsbrillen op tijdens de workshops. Zodat we iedereen de veiligheid kunnen proberen te bieden die men verwacht. Net zolang totdat het vreselijke virus is verdwenen. Misschien zullen de groepen iets kleiner worden. Maar ook grotere groepen, waarvan we er steeds meer kregen, kunnen bij ons terecht in ons nieuwe atelier. Simpelweg omdat we drie keer zoveel ruimte hebben als in het huidige atelier. 

Tot slot wil ik iedereen sterkte wensen voor de komende maanden. Sterkte en succes met de aanpassing van de leefstijl en vooral het volhouden van de maatregelen. Ik ben ervan overtuigd dat wij er veel sterker uitkomen. Ik zie iedereen graag in ons nieuwe pand. 

Blijf gezond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

× Hoe kan ik je helpen?